GoSol

Uusiutuvaa energiaa Keniaan

Uusiutuvan energian yritys GoSol.org kehitti kaksi auringon lämpöenergiaa hyödyntävää laitetta pienyritysten käyttöön Länsi-Kenian Kisumussa. Hankkeen tavoitteena on tarjota kymmenen vuoden aikana 2,7 miljardille ihmiselle puhdasta ja ilmaista aurinkoenergiaa.

Aurinkoteknologiaratkaisuja rakennetaan paikallisista materiaaleista, kuten teräksestä ja peileistä, joista paikalliset käsityöläiset, maanviljelijät ja yrittäjät luovat aurinkokeräimiä. Tarkoituksena on keskittää auringonsäteitä peileillä polttopisteeseen, jossa lämpötila voidaan nostaa 300°C asti. Aurinkokeskittimiä on jo hyödynnetty leipomotoimintaan, maapähkinöiden paahtamiseen, veden kuumentamiseen, ruoan paistamiseen, sekä vihannesten, hedelmien ja kalan kuivattamiseen. Tavoitteena on mullistaa paikallinen energiantuotantoa tarjoamalla aurinkoenergiakoulutusta paikallisille yhteisöille ja yhdistyksille ja tuottamalla ohjemateriaaleja.

Aurinkoenergialaitteemme on yksinkertainen, edullinen ja sen huolto on helppoa. Tavoitteemme on, että 10 vuoden päästä kaikilla ihmisillä olisi mahdollisuus käyttää puhdasta ja ilmaista energiaa, GoSol.orgin toimitusjohtaja Eva Wissenz sanoo.

GoSol.org on Suomen World Visionin kehittämän innovaatio-ohjelma Weconomyn yritysyhteistyökumppani. Yhteistyön tavoitteena on tehdä kestävää yhteistyötä yritysten kanssa ja parantaa köyhien yhteisöjen elämää

Aurinkoenergia kasvatti pienyrittäjien bisnestä Keniassa

GoSol.org and World Vision are spreading a Direct Solar Economy in Kenya

World Vision and the Weconomy Program

Lähde Gosolin videomatkalle Keniaan:

GoSol's achievements in Kenya

The beginning of a direct solar economy

Meet Yier Ngima -group in Kenya