Kummilapsesi kotiseudulla valmistaudutaan tulevaan

Vuosikirje kummilapsesi kotimaasta 2018

Kolumbia

Orkesterin alkeisryhmäläiset ovat kokoontuneet harjoittelemaan yhdessä. Kokeneemmat orkesterin jäsenet toimivat opettajina nuoremmille lapsille.

Nämä iloiset pojat ovat osallistuneet ympäristöryhmän toimintaan. He ovat maalanneet ympäristönsuojeluun kehottavia seinämaalauksia ja siivonneet kotikulmiaan yhdessä muiden lasten ja aikuisten kanssa.

Manuel, kuvassa oikealla, ja hänen ystävänsä esittelevät värikkäitä käsitöitä. He ovat valmistaneet näitä kierrätysmateriaalista. Ympäristöryhmässä pojat ovat oppineet myös yhdessä toimimisen taitoja

Mitä upeimmat kampaukset luonnistuvat näiltä tytöiltä! Tytöt ovat saaneet kampaamokoulutusta ja tekevät nyt kampauksia pientä korvausta vastaan.

Jaime on tehnyt oman elämänsuunnitelmansa. Nuorten ryhmässä hän on saanut tärkeää tietoa yrittäjyydestä. Tulevaisuudessa Jaime haluaisi opiskella graafista suunnittelua. Kuvassa hänellä on yllään itse suunniteltu t-paita. 

Angely, kuvassa vasemmalla, on iloinen osallistuttuaan nuorten työpajaan, jossa on treenattu lukutaitoa ja oppimismenetelmiä. Tulevaisuudessa Angely haluaisi työskennellä työterveyshuollossa.

Terveyskoulutuksen myötä Naly ymmärtää, miten tärkeää imettäminen on hänen tyttärensä Lucianan terveydelle. Hän on myös oppinut valmistamaan ravitsevaa ruokaa ja saanut vinkkejä kodin hoitamiseen.

María Teresa ja Jasmin ovat osallistuneet vanhemmille suunnattuun hellyyskoulutukseen. Koulutuksessa he ovat saaneet tärkeitä oppeja lasten kasvatukseen ja hellyyden osoittamiseen lapsilleen.

Stefanny on useiden muiden nuorten kanssa käynyt koulutuksen, jossa opetetaan nuoria ehkäisystä ja seksuaaliterveydestä. Koulutuksella on tärkeä tehtävä nostaa nuorten itsetuntemusta ja itsetuntoa.

Hyvä Nace la Esperanzan kummi,

Lämpimät terveiset kummilapsesi kotiseudulta Kolumbiasta! Kuluneen vuoden aikana sinun tukesi on edistänyt lasten ja -nuorten elämää monin tavoin.

Nuorten rauhanryhmä on jatkanut toimintaansa rauhanrakentamisen ja kansalaisyhteiskunnan edistämiseksi. Monissa kouluissa oppilaat ovat osallistuneet kirjoituskilpailuihin ja kirjoittaneet ajatuksiaan rauhasta, ihmisoikeuksista ja tulevaisuuden suunnitelmistaan. Parhaimmat kertomukset julkaistiin kirjasessa, jota jaettiin lapsille ja nuorille.

Lapset voivat nyt parantaa lukutaitoaan uusissa kerhoissa, joissa vapaaehtoiset esittelevät perheille ja opettajille lukemiseen innostavia tapoja. Lapset ja nuoret ovat tehneet omia elämänsuunnitelmiaan opettajien ja vapaaehtoisten kanssa. Elämänsuunnitelmat auttavat nuoria hahmottamaan paremmin vahvuuksiaan ja tulevaisuudennäkymiään, kuten jatko-opintojaan.

Ympäristöryhmän jäsenet edistivät kierrättämistä ja viemäröintiverkoston kohentamista. He myös istuttivat alueelle 200 puuntaimea symbolina uuden, rauhan aikakauden alkamisesta. 

Uusi aikakausi alkaa pian myös Nace la Esperanzassa. Työmme alueella on tulossa päätökseen tänä vuonna. Tukesi ansiosta asukkaat, paikalliset yhdistykset ja viranomaiset ovat oppineet ottamaan vastuun lasten hyvinvoinnista. Valmistumme siirtymään sinne missä apua yhä kipeästi kaivataan. Toukokuun aikana tulemme kertomaan sinulle asiasta lisää.

Lämmin kiitos siitä, että olet mukana muuttamassa kolumbialaisten lasten ja nuorten elämää pysyvästi.

Tärkeästä tuestasi kiittäen,

Merja Tikkanen-Vilagi
Ohjelma-asiantuntija, Kolumbia
Suomen World Vision

 

VIIME VUODEN TULOKSIA

  • 4318 alakoululaista hyötyi lukukerhoista, joita koulut ja vapaaehtoiset pitivät.
  • 346 alle 5-vuotiasta lasta hyötyi vanhemmilleen suunnatuista, ravitsemusta, rintaruokintaa ja tapaturmien ehkäisyä käsittelevistä koulutuksista.
  • 209 vanhempaa sai tietoa lasten oikeuksista ja lastensuojelusta sekä hellyyden merkityksestä lasten kasvatuksessa.
  • 912 lasta ja nuorta sai ohjausta elämänsuunnitelmien tekoon ja tulevaisuudennäkymien, kuten jatko-opintojen hahmotteluun. 
  • 3256 henkilöä osallistui kampanjoihin, joilla vähennetään lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa.