Estä tyttöjen silpominen Keniassa

 
Kenialainen 28-vuotias Joyce Gitao on sukunsa ensimmäinen silpomaton ja koulutettu nainen. 
 

”Isäni ilmoitti että minut silvotaan, jotta pääsisin naimisiin. Kaikki muutkin sukuni naiset olivat silvottu, eikä hän halunnut uhmata perinteitä. Tiesin, että silpominen merkitsisi myös koulunkäynnin loppumista. Karkasin yksin öiseen metsään mukanani vain vaihtovaatteet sisältävä muovipussi. Käveltyäni lähes 20 kilometriä eräs vanha nainen opasti minut turvataloon. Minua pelotti karata kotoa, mutta sen ansiosta sain käydä kouluni loppuun.”

Huono uutinen: Joka 10. sekunti tytön sukuelimet silvotaan. Tyttöjen silpominen on räikeä ja väkivaltainen ihmisoikeusloukkaus. Muinaisessa Egyptissä syntynyt kulttuurinen käytäntö on usein osa aikuistumisriittiä ja tae tytön neitsyydestä avioliittoa solmittaessa.

Hyvä uutinen: Meillä on tarvittava kokemus, kyky ja osaaminen tämän väkivaltaisen perinteen lopettamiseksi. Olemme juuri saaneet rahoituksen YK:n väestörahastolta pelastaaksemme 41 000 tyttöä silpomiselta Kenian Baringossa. Rahoituksen vastaanottaminen kuitenkin edellyttää, että keräämme 58 000 euron omarahoitusosuuden.

Sinä voit auttaa. Vivuta lahjoituksesi kolminkertaiseksi: kun lahjoitat esimerkiksi 500 euroa, lahjoituksesi kertautuu 1 500 euroksi. Karkealla matematiikalla laskettuna voit pelastaa yhden tytön silpomiselta 5,70 eurolla. Kuinka monta tyttöä sinä pelastat?

World Visionin silpomisen vastainen työ tarkoittaa sitä, että järjestämme vaihtoehtoisia väkivallattomia aikuistumisriittejä, koulutamme perinteisiä silpojia uusiin ammatteihin ja rakennamme turvataloja koulutytöille. Lisäksi koulutamme nuoria tyttöjä ja poikia, vanhempia, viranomaisia ja uskonnollisia johtajia tyttöjen oikeuksista ja silpomisen vaaroista.

Lue lisää silpomisesta.
Seuraa kampanjaa Facebook-sivullamme

 

Kampanjatuotteemme on Paola Suhosen/Ivana Helsingin suunnittelema Pelasta pimppi -heijastin. Jos haluat heijastimen itsellesi, täytä alle osoitetietosi.


Maksuvaihtoehtoina on valittavana yleisimmät verkkopankit ja luottokortit. Palveluntarjoajana toimii Bambora PayForm.