Auta tyttöjä ja tue silpomisen vastaista työtä Keniassa

 
Kenialainen 28-vuotias Joyce Gitao on sukunsa ensimmäinen koulutettu nainen. Näin ei kuitenkaan olisi ellei hän olisi 16-vuotiaana karannut kotoaan. 
 
”Isäni ilmoitti että minut silvotaan. En halunnut sitä, koska se merkitsisi myös koulunkäynnin loppumista. Lähdin yksin öiseen metsään mukanani vain vaihtovaatteet sisältävä muovipussi. Käveltyäni lähes 20 kilometriä eräs vanha nainen opasti minut ensikotiin. Minua pelotti karata kotoa, mutta sen ansiosta sain käydä kouluni loppuun.”
 
”Tätini, joka päättää sukuni asioista, ilmoitti että silpominen olisi pakko hoitaa alta pois, jotta pääsisin naimisiin. Hän totesi, että kaikki muutkin sukuni naiset on silvottu, eikä kukaan heistä ollut toistaiseksi kuollut toimenpiteeseen. Isäni oli hyvä minua kohtaan, mutta hänkään ei halunnut uhmata suvun perinteitä.”
 
Tyttöjen sukuelinten silpominen on ihmisoikeusloukkaus ja tyttöihin ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Kyseessä on vanha kulttuurinen käytäntö, joka on usein osa aikuistumisriittiä.
 
World Visionin silpomisen vastainen työ tarkoittaa muun muassa vaihtoehtoisten väkivallattomien aikuistumisriittien järjestämistä, perinteisten silpojien kouluttamista uusiin ammatteihin, turvallisten asuntoloiden rakentamista koulutytöille sekä nuorten, vanhempien, viranomaisten ja uskonnollisten johtajien kouluttamista tyttöjen oikeuksista ja silpomisen vaaroista.

Lue lisää silpomisesta.
Seuraa kampanjaa Facebook-sivullamme

 

Kampanjatuotteemme on Paola Suhosen/Ivana Helsingin suunnittelema Pelasta pimppi -heijastin. Jos haluat heijastimen itsellesi, täytä alle osoitetietosi.


Maksuvaihtoehtoina on valittavana yleisimmät verkkopankit ja luottokortit. Palveluntarjoajana toimii Bambora PayForm.