Meistä
Työmme tulokset
Mitä olemme saaneet aikaan?
Meistä
Mitä olemme saaneet aikaan?
World Visionin kummit, kuukausilahjoittajat ja muut tukijat muuttavat maailmaa joka päivä. Työskentelemme lasten terveyden, ravitsemuksen, suojelun ja koulutuksen turvaamiseksi. Suojelemme lapsia, jotka elävät köyhyydessä, vaikeissa olosuhteissa tai akuuttien kriisien keskellä
Olemme maailman suurin kummilapsijärjestö. Toimimme lähes 100 maassa.
Lopetimme työmme Intian Ambegaonissa 2012 ja palasimme kuuden vuoden kuluttua arvioimaan tilannetta. Kehitysyhteistyömme tulokset olivat pysyneet ennallaan ja jopa parantuneet erittäin haastavissa olosuhteissa.
Kroonisesti aliravittujen lasten määrä oli pudonnut nollaan, kun työmme alkaessa yli puolet alueen lapsista kärsi kroonisesta aliravitsemuksesta. Paransimme puhtaan veden saatavuutta ja sanitaatiota huomattavasti, jolloin ripulitaudit vähenivät. Koulutimme vanhempia rokotusten tärkeydestä ja terveellisen ravinnon merkityksestä. Vettä kasteluun ei ole vieläkään tarpeeksi, mutta nykyään satoa voi kerätä useammin eli perheillä menee taloudellisesti paremmin. Myös valtio tarjoaa ruoka-apua alueella.
Tänä päivänä lähes kaikki Ambegaonin lapset menevät kouluun. Aiemmin koulutielle päätyi vain joka neljäs lapsi. Panostimme erityisesti tyttöjen koulunkäynnin mahdollistamiseen jakamalla tytöille polkupyöriä, kunnostamalla vessoja ja keräämällä kylätasolla rahoitusta tyttöjen jatko-opintoja varten. Jälkievaluaatiossa ilmeni, että yksikään tyttö ei ole enää jättänyt koulua kesken. Kun tytöt käyvät koulua, heidän naimaikänsä siirtyy myöhemmäksi.
Kummien työ Intian Rajnandgaonissa on suunnitelman mukaisesti tullut valmiiksi. Aloitimme työt alueella vuonna 2004 ja nyt voimme iloita pysyvistä muutoksista alueen lasten elämässä.
Ruuan saanti ei ole alueella enää ongelma. Nyt 100% kotitalouksilla on ruokaa saatavilla ympäri vuoden, kun vuonna 2008 luku oli vain 31%.
Myös odottavien äitien terveys on parantunut. 99% naisista käy nykyään säännöllisesti neuvolassa ennen synnytystä. 96% äideistä on synnyttänyt nuorimman lapsensa terveysasemalla, kun vuonna 2011 tämä luku oli vain 30%. Aikaisemmin vain 32% alueen äideistä imetti lapsiaan kuuden kuukauden ikäisiksi. Ravitsemuskoulutuksen ja terveystyön ansiosta tämä luku on 98%.
89% alueen 5–18 -vuotiaista lapsista käy koulua säännöllisesti. Peruskoulun käyvät lähes kaikki lapset ja entistä useampi pääsee myös jatko-opintoihin.
Ennen kehitysyhteistyöohjelman aloitusta suurin osa Kenian Meibekin alueen lapsista ei käynyt koulua ja sairaudet olivat hyvin yleisiä. Syynä oli se, että lasten ja äitien aika meni vedenhakuun, koska puhdasta vettä ei ollut saatavilla.
Meibekiin on rakennettu pitkälti suomalaisten kummien rahoituksella yli 200 kilometriä pitkä vesijohtoverkosto. Se tuo puhdasta vettä 34 000 ihmiselle.
Perheiden toimeentulo on parantunut, ravitsemus monipuolistunut ja terveys kohentunut. Aikaa riittää nyt myös koulunkäyntiin ja tulevaisuuden rakentamiseen.
Varoista 75 % käytetään avustustyöhön ja lasten oikeuksien parantamiseen. 20 % varoista käyttämme viestintään ja varainhankintaan ja 5 % käytämme yleishallintoon.
Suomen World Vision on voittoa tavoittelematon yhdistys, joten kaikki kasvun myötä saadut varat ohjataan avustuskohteisiin tai investoidaan seuraavien vuosien avustusbudjetin kasvattamiseen.
Nancylle sanottiin, ettei hän pääsisi pitkälle. Kummin tuella hän sai koulutuksen ja paremman elämän.
Paljon on saatu aikaan, mutta apua tarvitaan edelleen.
Ryhdy kummiksi, suojele lapsia kriiseissä kuukausilahjoittajana tai osta aineeton lahja.
Tutustuimme vuonna 2017 kambodzalaisiin sisaruksiin ja heidän arkeensa. Neljä vuotta myöhemmin kävimme tapaamassa heitä uudelleen. Mitä kuului lapsille vuonna 2021?