Rap-artisti Signmark

Viittomakielinen rap-artisti Signmark eli Marko Vuoriheimo valittiin maaliskuussa 2017 Suomen World Visionin tasa-arvoasioiden lähettilääksi. Työssään Signmark edistää kehitysmaiden lasten ja nuorten oikeuksia ja tasa-arvoa muun muassa musiikin ja liikunnan avulla. Erityisesti hän haluaa keskittyä vähemmistössä elävien nuorten ja lasten tarpeisiin, koska monesti kuurojen ja vähemmistöjen asema on heikko monissa kehitysmaissa.

Suomen World Visionin humanitaarisen avun keskiössä on ollut jo useamman vuoden ajan vammaisten pakolaisten oikeudet ja elämänlaatu. Järjestö on toteuttanut ulkoministeriön tuella onnistuneita vammaisprojekteja Keniassa, Ugandassa ja Irakissa.

Vuoriheimo on koulutuksestaan kasvatustieteen maisteri ja hän on aikaisemmin työskennellyt viittomakielen lehtorina. Hän on ollut vuodesta 2010 myös ulkoministeriön vammaisten henkilöiden oikeuksien erityisedustaja. Tehtävään hänet valitsi silloinen ulkoministeri Alexander Stubb. Signmark on keikkaillut ympäri maailmaa ja esiintynyt useissa merkittävissä tapahtumissa, kuten New Yorkissa YK:n yleiskokouksen aikana sekä Etiopiassa Afrikan unionin huippukokouksen yhteydessä.