Hei, olen Veronica.

Olen 11-vuotias tyttö. Lempiharrastukseni on naruhyppely. Tällä hetkellä käyn ala-astetta. Lempiaineeni on matematiikka.

Kotipaikkani on Nabuyoga, Uganda

Asun Ugandassa, maaseudulla Nabuyogan alueella. Kotiseutuni on lähellä Kenian rajaa.  Useimmat alueella elävistä perheistä saavat elantonsa viljelemällä pienimuotoisesti maata ja hoitamalla karjaa. Koska ilmastonmuutos on tuonut säävaihteluita ja maaperä on heikentynyt, sadot ovat vähentyneet ja perheillä on usein ruuasta pulaa. Lapsia ja nuoria on paljon. Alueeni väestöstä puolet on alle 18-vuotiaita. Vaikka lähes kaikki lapset aloittavat koulun, vain puolet heistä käy sen loppuun. HI-virus ja malaria ovat merkittäviä sairauden aiheuttajia. Alueellani puhutaan useita paikallisia kieliä kuten japadholaa ja lugandaa, mutta myös swahilia ja virallisena kielenä englantia. Useimmat kotialueeni asukkaista ovat kristittyjä.

Muuta Veronica -tytön elämää ja liity kummiksi Tutustu seuraavaan kummilapseen

Kaipaatko apua kummiksi ryhtymisessä? Voit olla yhteydessä asiakaspalveluun arkisin klo 10-15. 
p. 096 818 300, asiakaspalvelu@worldvision.fi

Kotipaikkani on Nabuyoga, Uganda

Aluekehitysohjelman alueella on 37 kyläyhteisöä. Kohderyhmänä on Nabuyogan alueen 15 000 asukasta, joista yli puolet on alle 18-vuotiaita. Erityisesti ohjelmatyöllä tuetaan nuoria, orpoja ja riskiryhmään kuuluvia lapsia sekä naisia, hiv-positiivisia ihmisiä ja heidän perheitään.

World Visionilla on suunnitelma maailmani muuttamiseen. Tässä alueen kolme suurinta haastetta

91% lapsista aloittaa peruskoulun, mutta noin puolet jättää sen yhä kesken.

Ratkaisu
Opetuksen tasoa on parannettu myös toimittamalla kouluihin säännöllisesti paikallisia sanomalehtiä, mikä on parantanut oppilaiden sisälukutaitoa ja ymmärrystä yhteiskunnallisista asioista. Tyttöjen koulussa pysymistä parannetaan kestositeiden valmistamisella.

Sairaudet kuten hiv ja malaria ovat merkittäviä ongelmia Nabuyogassa.

Ratkaisu
Asukkaat ovat myös ryhtyneet itse rakentamaan Nyamalogon pitäjään terveyskeskusta. Kyläterveystyöntekijät neuvovat ravitsemukseen, malarian ja hivin torjuntaan liittyvissä asioissa naapureitaan. Kirkkojen johtajat ovat aktiivisesti mukana hiv-työssä muun muassa kertomassa hiv-testauksen tärkeydestä.

Ongelmat ovat kiinteästi sidoksissa toimeentulon niukkuuteen, joten elinkeinojen kohentaminen on olennaisessa roolissa.

Ratkaisu
Kouluttamalla paikallisia ihmisiä ja rakentamalla työ alusta lähtien heidän varaansa taataan työn pysyvyys ja tulosten kestävyys. Kun aikuisilla on turvattu toimeentulo, lapset voivat käydä koulua raskaan työn teon sijaan.

Kummius on yhteinen matka

Ensin tutustutaan

Kuten kaikki onnelliset tarinat, niin myös kummiuskin alkaa tutustumisesta toiseen ihmiseen ja hänen mailmaansa. Kummina pääset aitiopaikalta näkemään mahdollistamasi pysyvän muutoksen kummilapsesi maailmassa henkilökohtaisen kirjeenvaihdon, kuvien ja videoiden muodossa.

Millä summalla Kummiksi pääsee?

Sitten opitaan ja jaetaan

Yhteisen matkan aikana oppivat sekä kummi että kummilapsi. Kummilapsesi oppii taidot pärjätä maailmassa ja kummina sinä opit paljon paitsi kummilapsestasi, hänen maailmastaan ja yhdessä tekemästämme tärkestä työstä, myös varmasti paljon itsestäsi.

Mitä Kummi saa itselleen?

Ja lopulta päästetään irti

Aikanaan myös kummiuden yhteinen matka tulee päätökseen. Hyvästien jättäminen kauniin yhteisen matkan jälkeen voi olla haikeaa, mutta sen voit tehdä hyvillä mielin. Kummina tiedät, että olet aloittanut hienoja ja pysyviä asioita kummilapsesi elämässä. Olet antanut kummilapsellesi mahdollisuuden.