Hei, olen Gabriel Kamu.

Olen 7-vuotias poika. Lempiharrastukseni on nukeilla leikkiminen. Tällä hetkellä olen päiväkodissa. Lempiaineeni on matematiikka.

Kotipaikkani on Nabuyoga, Uganda

Asun Ugandassa, maaseudulla Nabuyogan alueella. Kotiseutuni on lähellä Kenian rajaa.  Useimmat alueella elävistä perheistä saavat elantonsa viljelemällä pienimuotoisesti maata ja hoitamalla karjaa. Koska ilmastonmuutos on tuonut säävaihteluita ja maaperä on heikentynyt, sadot ovat vähentyneet ja perheillä on usein ruuasta pulaa. Lapsia ja nuoria on paljon. Alueeni väestöstä puolet on alle 18-vuotiaita. Vaikka lähes kaikki lapset aloittavat koulun, vain puolet heistä käy sen loppuun. HI-virus ja malaria ovat merkittäviä sairauden aiheuttajia. Alueellani puhutaan useita paikallisia kieliä kuten japadholaa ja lugandaa, mutta myös swahilia ja virallisena kielenä englantia. Useimmat kotialueeni asukkaista ovat kristittyjä.

Muuta Gabriel Kamu -pojan maailmaa ja liity kummiksi Tutustu seuraavaan kummilapseen

Kaipaatko apua kummiksi ryhtymisessä? Voit olla yhteydessä asiakaspalveluun arkisin klo 10-15. 
p. 096 818 300, asiakaspalvelu@worldvision.fi

Kotipaikkani on Nabuyoga, Uganda

Aluekehitysohjelmaan kuuluu 76 kyläyhteisöä. Ohjelman kohderyhmänä on Kirewa-Nabuyoga alueen 36 600 asukasta. Väestöstä yli puolet on alle 18-vuotiaita. Erityisesti ohjelma tukee nuoria, haavoittuvassa asemassa olevia lapsia sekä naisia ja hiv-positiivisiä ihmisiä ja heidän perheitään.

 

World Visionilla on suunnitelma maailmani muuttamiseen. Tässä alueen kolme suurinta haastetta

91% lapsista aloittaa peruskoulun, mutta noin puolet jättää sen yhä kesken. Opetuksen taso on heikkoa.

Ratkaisu
Tyttöjen koulussa pysymistä parannetaan kestositeiden valmistamisella. Opetuksen tasoa on parannettu toimittamalla kouluihin säännöllisesti paikallisia sanomalehtiä, mikä on parantanut oppilaiden sisälukutaitoa ja ymmärrystä yhteiskunnallisista asioista.

Yhteisöjen terveys- ja hygieniakäytännöissä, sekä ravitsemustiedoissa varsinkin lasten osalta on suuria puutteita. Sairaudet kuten hiv ja malaria ovat merkittäviä ongelmia. 

Ratkaisu
Asukkaat ovat myös ryhtyneet itse rakentamaan Nyamalogon pitäjään terveyskeskusta. World Visionin kyläterveystyöntekijät neuvovat ravitsemukseen, malarian ja hivin torjuntaan liittyvissä asioissa naapureitaan. Kirkkojen johtajat ovat aktiivisesti mukana hiv-työssä muun muassa kertomassa hiv-testauksen tärkeydestä.

Alueen asukkailla ei ole riittävää tietotaitoa tuottavaan viljelyyn ja ajoittain yhteisöissä saattaa olla pulaa ruuasta. Ongelmat ovat kiinteästi sidoksissa toimeentulon niukkuuteen, joten elinkeinojen kohentaminen on olennaisessa roolissa.

Ratkaisu
Alueen perheistä 67% syö nyt kolme ateriaa päivässä, kun ohjelman alkaessa tähän kykeni vain joka seitsemäs perhe. Maanviljelijöiden yhdistys on kasvanut 19 jäsenryhmästä yli 80 ryhmän järjestöksi. Alueelle on myös perustettu kyläpankki. 94% kirewalaisista on maanviljelijöitä, joten ohjelman seuraavassa vaiheessa keskitytään vakauttamaan maanviljelijöiden yhdistyksen toimintaa ja lisäämään viljelijöiden tuloja.

 

Kummius on yhteinen matka

Ensin tutustutaan

Kuten kaikki onnelliset tarinat, niin myös kummiuskin alkaa tutustumisesta toiseen ihmiseen ja hänen mailmaansa. Kummina pääset aitiopaikalta näkemään mahdollistamasi pysyvän muutoksen kummilapsesi maailmassa henkilökohtaisen kirjeenvaihdon, kuvien ja videoiden muodossa.

Millä summalla Kummiksi pääsee?

Sitten opitaan ja jaetaan

Yhteisen matkan aikana oppivat sekä kummi että kummilapsi. Kummilapsesi oppii taidot pärjätä maailmassa ja kummina sinä opit paljon paitsi kummilapsestasi, hänen maailmastaan ja yhdessä tekemästämme tärkestä työstä, myös varmasti paljon itsestäsi.

Mitä Kummi saa itselleen?

Ja lopulta päästetään irti

Aikanaan myös kummiuden yhteinen matka tulee päätökseen. Hyvästien jättäminen kauniin yhteisen matkan jälkeen voi olla haikeaa, mutta sen voit tehdä hyvillä mielin. Kummina tiedät, että olet aloittanut hienoja ja pysyviä asioita kummilapsesi elämässä. Olet antanut kummilapsellesi mahdollisuuden.