Hei, olen Emmanuel Kiptum.

Olen 5-vuotias poika. Lempiharrastukseni on jalkapallon pelaaminen. Tällä hetkellä käyn esikoulua. Lempiaineeni on piirtäminen.

Minä asun Mogotiossa, Keniassa

Asun Länsi-Kenian maaseudulla Mogotiossa, joka sijaitsee päiväntasaajalla. Monet asuvat etäisissä pikkukylissä vaikeakulkuisten teiden päässä. Nakurun kaupunkiin on matkaa 40 kilometriä ja Nairobiin 200 kilometriä. Alueellani on kuivaa ja kuumaa. Puhtaasta juomavedestä on pula eikä sadeaikana kerätty vesi riitä koko kuivan kauden varalle. Suuri osa alueeni naisten ja lasten ajasta menee vedenkantoon. Vettä pitää hakea useita kertoja päivässä useiden kilometrien päästä.

Muuta Emmanuel Kiptum -pojan maailmaa ja liity kummiksi Tutustu seuraavaan kummilapseen

Kaipaatko apua kummiksi ryhtymisessä? Voit olla yhteydessä asiakaspalveluun arkisin klo 10-15. 
p. 096 818 300, asiakaspalvelu@worldvision.fi

Minä asun Mogotiossa, Keniassa

Perheet saavat niukkaa toimeentuloa pienviljelyksestä ja karjanhoidosta. Usein sato ei riitä edes oman perheen tarpeisiin. Köyhimmät asukkaat eivät omista peltotilkkuakaan, vaan tekevät töitä toisten pelloilla silloin kun tarvetta on, esimerkiksi sadonkorjuuaikaan. Alueeni pääkieli on kalenji ja pääuskonto kristinusko. Alueella asuu 23 500 ihmistä, joista kummilapsia on 900.

World Visionilla on suunnitelma maailmani muuttamiseen. Tässä alueen kolme suurinta haastetta

Pahimmillaan vain 10 % ihmisistä on saatavilla puhdasta juomavettä. Likainen juomavesi aiheuttaa tauteja. 

Ratkaisu
Vesiperäiset sairaudet vähenevät, kun kunnostetut vesipisteet yleistyvät ja puhdasta vettä on helpompi saada. Lapset pääsevät kouluun, kun vedenkanto ei vie enää lasten aikaa.

 

Vessojen puute sekä heikko hygienia levittävät tauteja, kuten ripulia ja lisäävät aliravitsemusta.

Ratkaisu
Ripulitaudit vähenevät, kun koteihin ja kouluihin saadaan vessoja ja hygieniakäytännöt paranevat.

Vain reilu neljännes alueen lapsista rokotetaan ja useat lapset saavat äidiltään hiv-tartunnan.

Ratkaisu
Koulutettuja terveystyöntekijöitä ja terveysasemia on enemmän ja lähempänä. Kaikki lapset rokotetaan. Hiv-positiiviset vanhemmat oppivat miten suojella lastaan tartunnalta.

Kummius on yhteinen matka

Ensin tutustutaan

Kuten kaikki onnelliset tarinat, niin myös kummiuskin alkaa tutustumisesta toiseen ihmiseen ja hänen mailmaansa. Kummina pääset aitiopaikalta näkemään mahdollistamasi pysyvän muutoksen kummilapsesi maailmassa henkilökohtaisen kirjeenvaihdon, kuvien ja videoiden muodossa.

Millä summalla Kummiksi pääsee?

Sitten opitaan ja jaetaan

Yhteisen matkan aikana oppivat sekä kummi että kummilapsi. Kummilapsesi oppii taidot pärjätä maailmassa ja kummina sinä opit paljon paitsi kummilapsestasi, hänen maailmastaan ja yhdessä tekemästämme tärkestä työstä, myös varmasti paljon itsestäsi.

Mitä Kummi saa itselleen?

Ja lopulta päästetään irti

Aikanaan myös kummiuden yhteinen matka tulee päätökseen. Hyvästien jättäminen kauniin yhteisen matkan jälkeen voi olla haikeaa, mutta sen voit tehdä hyvillä mielin. Kummina tiedät, että olet aloittanut hienoja ja pysyviä asioita kummilapsesi elämässä. Olet antanut kummilapsellesi mahdollisuuden.