Hei, olen Veronika.

Olen 4-vuotias tyttö. Lempiharrastukseni on nukeilla leikkiminen.

Kotipaikkani on Kirewa, Uganda

Asun Ugandassa, maaseudulla Kirewan alueella, lähellä Kenian rajaa. Useimmat alueellani elävistä perheistä saa elantonsa viljelemällä pienimuotoisesti maata ja hoitamalla karjaa. Koska ilmastonmuutos on tuonut säävaihteluita ja maaperä on heikentynyt, sadot ovat vähentyneet ja perheillä on usein ruuasta pulaa. HI-virus ja malaria ovat merkittäviä terveysongelmia.

Muuta Veronika -tytön elämää ja liity kummiksi Tutustu seuraavaan kummilapseen

Kaipaatko apua kummiksi ryhtymisessä? Voit olla yhteydessä asiakaspalveluun arkisin klo 10-15. 
p. 096 818 300, asiakaspalvelu@worldvision.fi

Kotipaikkani on Kirewa, Uganda

Kotiseudullani asuu paljon lapsia ja nuoria. Väestöstä puolet on alle 18-vuotiaita. Vaikka lähes kaikki lapset aloittavat koulun, vain puolet heistä käy sen loppuun. Alueellani puhutaan useita paikallisia kieliä kuten japadholaa ja lugandaa, mutta myös swahilia ja virallisena kielenä englantia. Useimmat asukkaista ovat kristittyjä. World Visionin tekemän työn piirissä on 39 kylää, joissa asuu 21 000 asukasta. Kummilapsia on 970.

World Visionilla on suunnitelma maailmani muuttamiseen. Tässä alueen kolme suurinta haastetta

Alkukartoituksessa selvisi, että yhteisössä on pulaa ruoasta sekä ravitsemustiedosta varsinkin lasten osalta.

Ratkaisu
Alueen perheistä 67% syö nyt kolme ateriaa päivässä, kun ohjelman alkaessa tähän kykeni vain joka seitsemäs perhe. Maanviljelijöiden yhdistys kasvanut 19 jäsenryhmästä yli 80 ryhmän järjestöksi. Alueelle on myös perustettu kyläpankki.

Alueen asukkailla ei ole riittävää tietotaitoa viljelyyn ja elinkeinoharjoittamiseen.

Ratkaisu
94% kirewalaisista on maanviljelijöitä, joten ohjelman seuraavassa vaiheessa keskitytään vakauttamaan maanviljelijöiden yhdistyksen toimintaa ja lisäämään viljelijöiden tuloja. Uusi metsitysmenetelmä on otettu käyttöön ja sen avulla on saatu kasvamaan jo 3 500 uutta puuta.

Suuria puutteita oli myös yhteisön terveys- ja hygieniakäytännöissä sekä koulujen tasossa.

Ratkaisu
Terveyskeskukseen on saatu lisää henkilökuntaa ja parempaa palvelua sekä toimiva äitiysosasto. Opetuksen tasoa on parannettu toimittamalla kouluihin sanomalehtiä. Hiv-tietoisuutta ylläpidetään vapaaehtoisten kyläterveystyöntekijöiden ja kyläjohtajien toimesta.

Kummius on yhteinen matka

Ensin tutustutaan

Kuten kaikki onnelliset tarinat, niin myös kummiuskin alkaa tutustumisesta toiseen ihmiseen ja hänen mailmaansa. Kummina pääset aitiopaikalta näkemään mahdollistamasi pysyvän muutoksen kummilapsesi maailmassa henkilökohtaisen kirjeenvaihdon, kuvien ja videoiden muodossa.

Millä summalla Kummiksi pääsee?

Sitten opitaan ja jaetaan

Yhteisen matkan aikana oppivat sekä kummi että kummilapsi. Kummilapsesi oppii taidot pärjätä maailmassa ja kummina sinä opit paljon paitsi kummilapsestasi, hänen maailmastaan ja yhdessä tekemästämme tärkestä työstä, myös varmasti paljon itsestäsi.

Mitä Kummi saa itselleen?

Ja lopulta päästetään irti

Aikanaan myös kummiuden yhteinen matka tulee päätökseen. Hyvästien jättäminen kauniin yhteisen matkan jälkeen voi olla haikeaa, mutta sen voit tehdä hyvillä mielin. Kummina tiedät, että olet aloittanut hienoja ja pysyviä asioita kummilapsesi elämässä. Olet antanut kummilapsellesi mahdollisuuden.