Hei, olen Meshack Kipruto.

Olen 6-vuotias poika. Lempiharrastukseni on kuurupiilon leikkiminen. Tällä hetkellä käyn esikoulua. Lempiaineeni on piirtäminen.

Kotipaikkani on Ngoswet, Kenia

Asun syrjäisellä maaseudulla Länsi-Keniassa. Kotiseudultani on matkaa Nairobiin 400 kilometriä. Useimmilla alueeni perheillä on vain niukkaa, pienviljelystä saatavaa toimeentuloa. Monet perheistä elävät kuivalla seudulla, jossa sadot jäävät pieniksi. Asukkailla on pulaa puhtaasta juomavedestä. Perheet, joilla ei ole muuta ruokaa, keräävät ravintoa jopa eläinten jätöksen seasta. 

Muuta Meshack Kipruto -pojan maailmaa ja liity kummiksi Tutustu seuraavaan kummilapseen

Kaipaatko apua kummiksi ryhtymisessä? Voit olla yhteydessä asiakaspalveluun arkisin klo 10-15. 
p. 096 818 300, asiakaspalvelu@worldvision.fi

Kotipaikkani on Ngoswet, Kenia

Useimmilla alueeni perheillä on vain niukkaa, pienviljelystä saatavaa toimeentuloa. Monet perheistä elävät kuivalla seudulla, jossa sadot jäävät pieniksi. Asukkailla on pulaa puhtaasta juomavedestä.  Alueeni on tunnettu herkullisista hedelmistään, joita voitaisiin kasvattaa täälläkin, jos alueen halki virtaavan joen vettä pystyttäisiin hyödyntämään viljelmien kastelussa. Alueeni kodit sijaitsevat joko laaksossa, tai sen jyrkkänä nousevia seinämillä. Rinteet eivät ole viljelykelpoisia ja sateella maa vyöryy aiheuttaen tuhoa ja onnettomuuksia. Joen tulviessa sen ylittäminen on vaarallista. Alueen läpi on vain yksi kulkukelpoinen tie. Perheet, joilla ei ole muuta ruokaa, keräävät ravintoa jopa eläinten jätöksen seasta. Kotiseutuni asukkaat kuuluvat keiyo-heimoon ja useimmat heistä ovat kristittyjä.

World Visionilla on suunnitelma maailmani muuttamiseen. Tässä alueen kolme suurinta haastetta

Lasten oikeuksista ei tiedetä, eikä niitä osata valvoa.

Ratkaisu
Lapsille järjestetään lasten kerhoja, joissa kerrotaan heille heidän oikeuksistaan sekä siitä, miten he pystyvät suojelemaan itseään. Lasten oikeuksista järjestetään myös koulutuksia viranomaisille, opettajille sekä vanhemmille. Paikallishallinnon kanssa vahvistamme lastensuojeluverkostoja sekä raportointimekanismeja.

Puhdasta vettä ei ole saatavilla.

Ratkaisu
Alkuvaiheessa kartoitetaan mahdollisia vesilähteitä ja miten niitä kannattaa hyödyntää. Vesiprojektia lähdetään kehittämään heti alusta paikallisviranomaisten sekä paikallisten ihmisten kanssa, jotta varmistetaan työn kestävyys. Ensimmäinen askel on saada toimivia, yhteisiä vesipisteitä koko ohjelma-alueelle.

Lasten koulutuksen taso on heikko, osallistuminen vähäistä ja oppimateriaaleista on pulaa.

Ratkaisu
Paikallishallinto on kunnostanut useita peruskoulunrakennuksia alueella. Suurimpana haasteena on se, että lapsia tarvitaan veden hakuun tai töihin, sillä perheet tarvitsevat jokaisen työpanosta selvitäkseen. Alueen opettajia koulutetaan, oppimismateriaaleja toimitetaan alueelle ja luokkien kokoa pyritään pienentämään kouluttamalla lisää opettajia.

Kummius on yhteinen matka

Ensin tutustutaan

Kuten kaikki onnelliset tarinat, niin myös kummiuskin alkaa tutustumisesta toiseen ihmiseen ja hänen mailmaansa. Kummina pääset aitiopaikalta näkemään mahdollistamasi pysyvän muutoksen kummilapsesi maailmassa henkilökohtaisen kirjeenvaihdon, kuvien ja videoiden muodossa.

Millä summalla Kummiksi pääsee?

Sitten opitaan ja jaetaan

Yhteisen matkan aikana oppivat sekä kummi että kummilapsi. Kummilapsesi oppii taidot pärjätä maailmassa ja kummina sinä opit paljon paitsi kummilapsestasi, hänen maailmastaan ja yhdessä tekemästämme tärkestä työstä, myös varmasti paljon itsestäsi.

Mitä Kummi saa itselleen?

Ja lopulta päästetään irti

Aikanaan myös kummiuden yhteinen matka tulee päätökseen. Hyvästien jättäminen kauniin yhteisen matkan jälkeen voi olla haikeaa, mutta sen voit tehdä hyvillä mielin. Kummina tiedät, että olet aloittanut hienoja ja pysyviä asioita kummilapsesi elämässä. Olet antanut kummilapsellesi mahdollisuuden.