Kirjoitus- ja postitusohjeet

Kirje
Kirjoita kirjepaperiin lapsen nimi ja yhteysnumero, oma nimesi ja kumminumerosi. Älä kirjoita kirjeeseen omaa osoitettasi, jotta yhteystietosi eivät joudu kohdemaassa vääriin käsiin.

Postikortti
Toimi korttia lähettäessäsi samoin kuin edellä. Vaikka lähettäisit pelkän kortin, laita se silti kirjekuoreen.

Kirjekuori
Turvallisuussyistä älä merkitse kuoreen omaa osoitettasi. Merkitse lähettäjäksi Suomen World Vision, Lönnrotinkatu 20, 00120 Helsinki, Finland. Ohjaamme lähetyksesi oikeaan osoitteeseen mahdollisessa ongelmatapauksessa.

Tiedot kuoren taakse
Kirjoita kuoren taakse kummilapsesi nimi ja kummilapsen yhteysnumero.

Mitä saa laittaa kirjekuoreen?

Kummilapselle voi lähettää ainoastaan kirjelähetyksiä, ei maksikirjeitä tai paketteja. Ulkomaan kirjelähetyksen maksimikoko on 9.2. 2015 lähtien 250 x 353 x 20 mm. Kirjeen enimmäispaksuus on 2 cm.

Moni haluaa muistaa kummilasta jollakin pienellä lahjalla. Kaikki kummilapset ilahtuvat koulutarvikkeista (vihko, lyijykynät, mustekynä, teroitin, pyyhekumi, viivoitin, penaali, reppu tai kassi koululaukuksi). Muita hyviä ideoita ovat englanninkieliset kirjat, värityskirjat ja -kynät. Myös itse tehdyt leikekirjat Suomesta ovat olleet kiinnostavia. Hyppynarut ja twist-narut ovat pidettyjä. Lapsi jakaa saamansa lahjat mielellään myös sisaruksilleen ja ystävilleen. Jos kirje sisältää tavaraa, siihen on kiinnitettävä pieni tulliluettelo CN22, jonka saa postista.

Huomioi, että maakohtaiset tullimääräykset säätelevät, mitä kuhunkin maahan saa lähettää, ja minkä arvoinen lähetys on vielä tullivapaa. World Vision ei lunasta tulliselvitykseen jääneitä lähetyksiä.

Tärkeää:

  • Käytä aina tavallista kirjekuorta. Myös kuplamuovikuori käy. Älä lähetä värikkäitä tai laatikonmuotoisia kirjeitä! Ne saattavat kadota matkalla.
  • Jos lähetät kirjekuoressa lahjoja, teippaa kuori huolella.
  • Älä lähetä kirjeessä rahaa, elintarvikkeita (kuten makeisia), koruja, siemeniä, äläkä rannekelloja, litiumparistoja tai elektroniikkaa.
  • Tarkista, että kirjeen paksuus on ehdottomasti alle 2 cm.

Postiosoite
Jos kirjoitat englanniksi, postita kirje suoraan lapsen kotimaahan. Latinalaiseen Amerikkaan voit kirjoittaa myös espanjaksi. Jos kirjoitat suomeksi, lähetä kirje käännettäväksi Suomen World Visioniin, osoitteeseen Lönnrotinkatu 20, 00120 Helsinki. Muistathan ystävällisesti liittää mukaan postimerkit kummilapsesi kohdemaahan.