Yrityskin voi olla kummi

Ingrid Heickellin yrityksellä Asianajo Heickell Ky:lla on oma kummilapsi Ugandassa. Mitä kummius merkitsee yrittäjälle? Miten yrityskummiksi ryhdytään?

- Kummilapseni on Matayo Ugandasta. Hän on nelivuotias poika, joka harrastaa pallopelejä ja tanssimista, kertoo Ingrid.

- Olen yksityishenkilönä ollut monenlaisessa avustustoiminnassa mukana. Kummiksi ryhdyin yritykseni kautta, koska asia on lähellä työtäni. Olen asianajaja ja hoidan paljon lapsiin liittyviä asioita.

- Tulen perheestä, jossa toiminta on aina ollut tärkeää. En ole koskaan ajatellut, että asiat tapahtuisivat ilman, että itse tekisin jotain. Koen olevani vastuussa lähes kaikista asioista. Siksi haluan auttaa.

Yrityskummius on luonteva tapa auttaa

- Se, millaista hyväntekeväisyyttä yritys voi tehdä on ihan toista kuin mitä yksittäinen ihminen voi nettotuloistaan antaa. Jos ihminen irrottaa tuloistaan 70-100 euroa kuukausittain, se on aina jostain muusta pois. Yrityksen tilanne on erilainen: nyt yritykseni hyödyttää myös muita kuin omaa ruokakuntaani.

- Kun kuulin yrityskummiudesta, selvitin voiko sen vähentää verotuksessa. Yrityskummiutta voi käyttää myös markkinoinnissa: siitä saa kertoa esimerkiksi verkkosivuilla.  Itselleni suurin yrityskummiuden etu on kuitenkin se, että tiedän voivani auttaa.

- Antamallani pienellä siivulla joku, joka tietää, mitä sillä kannattaa tehdä, saa paljon aikaiseksi. Minun ei tarvitse tehdä muuta kuin hyväksyä suoraveloitus kuukausittain.

Kummi auttaa lasta kasvamaan

- Tiedän kummilapsestani sen, mitä paikallinen koordinaattori on hänestä kirjoittanut. Tiedän että hän on vakava, ihana poika, joka oli tätä kuvausta varten pukeutunut pukuun, Ingrid hymyilee.

- World Visionin kirjeiden kertomukset jo aikuisiksi tai teini-ikään ehtineistä lapsista, jotka kertovat, millaisen muutoksen kummius on heidän elämäänsä tuonut, ovat todella inspiroivia. Niistä kuuluu läpi se, että lapset ovat saaneet rohkaistusta ylittää itsensä - ja ovat sen tehneetkin.

- Toivonkin, että tämä pieni poika Ugandassa kasvaa rohkeaksi, itsensä tuntevaksi mieheksi. Olen iloinen, kun tiedän, että saan olla sillä matkalla auttamassa.
 

Yrityskummius on helppo tapa auttaa kehitysmaiden lapsia.

Jos olet kiinnostunut yrityskummiudesta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme
joko sähköpostitse asiakaspalvelu@worldvision.fi
tai puhelimitse 096 818 300 (arkisin klo 10-15).