”Perusteisiin menevää apua”

Harry ja Kaija Lindström ovat kummeina jo konkareita: ensimmäisen kummilapsen kotiseudulla toteutettu projekti on jo saatu päätökseen ja nyt matka jatkuu uuden kummilapsen kanssa. Mistä kaikki oikein alkoi?

- Ensimmäinen kummilapsemme Aesha on Intiasta. Projekti hänen yhteisössään valmistui vuonna 2012. Toinen kummilapsemme, 13-vuotias Harsha on myös Intiasta.

- Nuorimman lapsemme sydän sykki kummiudelle. Hän kuuli mahdollisuudesta 12– 13-vuotiaana ja halusi kummiksi. Pienen mietinnän jälkeen otimme yhteyttä World Visioniin ja päädyimme ottamaan kummilapsen Intiasta. Kummius on edelleen tyttäremme nimissä, vaikka hän onkin jo aikuinen, ja kummilapsikin jo järjestyksessään toinen.

Kummit auttavat koko kylää

- Kummiudessa parasta on koko kylän auttaminen. Se on se tärkein juttu: että koko yhteisö saa ison osan avusta. Sinne luodaan perusinfra ja mahdollisuuksia: puhdas vesi, koulu ja terveydenhuolto, kertovat Lindströmit.

- Näiden projektien ansiosta ihmisille kertyy omaisuutta, vuohia tai kotieläimiä, jotka turvaavat heidän tulevaisuuttaan. Syntyy pankkitoimintaa ja mahdollisuuksia opiskella.

- Hienoa on myös ihmisten voimaannuttaminen. Varsinkin koulutus muuttaa paljon. Ihmiset saavat tietoa heille kuuluvista oikeuksista, joita he eivät ole aiemmin osanneet vaatia esimerkiksi puuttuvan lukutaidon takia.

Koulutus antaa mahdollisuuden tavoitella unelmia

Lasten arki Intiassa on erilaista kuin täällä meillä. Toiveammatit kuulostavat kuitenkin melko tutuilta.

- Lapset haluavat sairaanhoitajiksi ja opettajiksi, ja koulutuksen myötä heillä on realistinen mahdollisuus päästä tavoitteisiinsa. Emme toki pysty seuraamaan, mitä lapsille tapahtuu ohjelmien päättyessä, mutta tiedämme, että heillä on lukutaidon ansiosta mahdollisuus tavoitella unelmiaan.

- Kummien apu mahdollistaakin ne perusasiat, jotka kantavat läpi yksilön elämän ja auttavat koko yhteisöä. World Vision ei jätä näitä ihmisiä ennen kuin he pärjäävät ja pystyvät kehittämään itse omaa yhteisöään. 
 

Kummit muuttavat lapsen elämän pysyvästi.