Kummilapsen tapaaminen

Oman kummilapsen voit tavata joko järjestämällämme opintomatkalla tai omatoimimatkan lomassa. Vierailulla näet omin silmin, miten apu menee perille. Kummilapset eivät voi vierailla kummien luona.
Järjestämme vuosittain yhdestä kahteen opintomatkaa kehitysyhteistyöhankkeisiimme. Matkalla vieraillaan kummilapsen kotiseudulla. Kummit näkevät omin silmin, mitä kummien tuella on tehty. 

Tiedotamme opintomatkoista kummeille noin puoli vuotta ennen matkaa. Halukkaita lähtijöitä on usein runsaasti ja siksi osallistujat valitaan osittain hakemusten, osittain arvonnan perusteella. Yhdellä matkalla on yleensä 15–22 kummia.

Etusijalla ovat kummit, joilla on kummilapsi kyseisessä matkakohteessa, ja jotka ovat halukkaita kertomaan omasta matkakokemuksestaan ja kummiudestaan muille julkisesti. Kielitaitoa ei matkalla vaadita, vaikka englannin kielen osaamisesta (Perussa espanjan) on matkalaiselle hyötyä.

Matka kestää kohteesta riippuen runsaasta viikosta kahteen viikkoon. Matka maksaa yleensä noin 3000–3 500 €. Hintaan sisältyvät lennot, majoitus, aamupalat, osa lounaista ja autokuljetukset. Jokaiseen matkaan kuuluu myös tutustuminen maan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Nämä retket sisältyvät hintaan.

Lue lisää opintomatkakokemuksista

”Oli mielenkiintoista nähdä, miten puhtaan veden saanti on helpottunut, asukkaita opastetaan kasvimaan hoidossa ja pienten lasten kehityksestä pidetään huolta. Yksinkertaisilla asioilla, kuten käsihygienian opettamisella lapsille, saadaan paljon hyvää aikaan"

Annamaija Vuorinen matkusti Bolivian ja Perun kiertomatkalle, ja tapasi matkan aikana perulaisen kummityttönsä Jessican: http://www.worldvision.fi/media/artikkelit/artikkeli/unohtumaton_ensitap...

 

”Luulimme, että emme tunne kummityttöämme Susania, mutta tunnistimme hänet jo auton ikkunasta tullessamme tapaamispaikkaan koululle. Molemminpuolinen jännitys kaikkosi hetkessä.” 

 

Matti ja Liisa Koponen vierailivat opintomatkalla Ugandassa: http://www.worldvision.fi/media/artikkelit/artikkeli/kummi-kertoo-sydan-...

 

”Jo kun saavuimme alakoulun pihaan, näimme että lapset olivat muodostaneet meille kunniakujan ja he odottivat meitä kovin innoissaan. Ilmapallot ja liput liehuivat ja sekä aikuiset ja lapset olivat riveissä kahden puolen pihaa muodostaen kujan, jota pitkin kävelimme kohti koulua. Miten hieno näky!”

Satu Wivolin piti matkapäiväkirjaa opintomatkasta Perussa. Päiväkirjassa kerrotaan tarkkaan paitsi kummilapsen tapaamisesta, myös tutustumisesta World Visionin työhön: http://kummimatkaperuun.blogspot.fi/

 

          

Kummilapsen ja hänen kotiseutunsa ihmisten kohtaaminen on ollut Virpi Panulalle yksi suurimpia hetkiä koko elämässä. ”Se lämpö ja vaivannäkö. En osannut varautua siihen, että kohtaaminen on niin koskettavaa”.

Kummit Keniassa -video