• Eettisellä lahjalla on kaksi saajaa.

    Eettinen lahja on siitä erikoinen lahja, että sillä on aina kaksi saajaa, toinen kotimaassa ja
    toinen kaukana kehitysmaassa. Kehitysmaassa se pelastaa ihmishenkiä – se on siis
    todellisuudessa valtavan arvokas lahja, vaikka sen rahallinen arvo ei sitä olisikaan.
    Hyviä ostoshetkiä – Shop until no kid drops!

Miten lahjakauppa toimii?

1. Miten valitsen ja ostan eettisen lahjan?

Voit valita eettisen lahjan joko teeman tai maan/alueen mukaan. Jos valitset teeman, voit valita autatko lapsikuolleisuuden vähentämisessä, terveyspalveluiden lisäämisessä, naisten aseman parantamisessa tai lasten oikeuksien toteutumisessa. Maa/alue-valinta puolestaan antaa sinulle mahdollisuuden auttaa mieleistäsi maata tai aluetta. Voit lukea lisätietoa lahjasta klikkaamalla lahjan kuvaa. Kun valitset lahjan, se siirtyy lahjakoriin. Pääset ostamaan lahjan siirtymällä lahjakoriin tämän sivun oikeasta yläosasta klikkaamalla lahjakorin kuvaa.

2. Meneekö eettinen lahjani varmasti perille?

Kyllä. Seuraamme säännöllisesti, että lahjakaupasta ostetut lahjat todella toimitetaan kehitysmaakohteisiin. Lahjat ovat osa pitkäkestoista kehitysyhteistyötämme ja sitä valvotaan tarkasti. Suomen World Vision on ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja Vastuullinen lahjoittaminen VaLa ry:n perustajajäsen. 

3. Miten eettinen lahjani toimitetaan perille?

Lahjat ohjataan alueelle, jossa on jo käynnissä Suomen World Visionin aluekehitysohjelma. Lahjan saa sitä eniten tarvitseva köyhä lapsi, perhe tai yhteisö. World Vision -lahjakaupan lahjaa ei voi kohdentaa tietylle lapselle tai perheelle. Lahjan saajan valitsee paikallinen kyläyhteisö yhdessä World Visionin työntekijän kanssa. Lahjoja ei lähetetä Suomesta käsin, vaan kaikki tuotteet ostetaan paikan päältä. 

4. Miten saan ystävilleni kortin? 

Kun ostat eettisen lahjan, pääset kirjoittamaan lahjan saajalle sähköisen kortin. Voit lähettää yhdestä lahjasta vain yhden kortin. Näet kortin valmistumisen reaaliaikaisena. Kortin kirjoittaminen ja lähettäminen hoituvat helposti seuraamalla sivuston ohjeita. Kortteja on vain suomenkielisinä.

5. Voinko saada tietoa perheestä, joka sai eettisen lahjani?

Valitettavasti emme voi antaa tietoa yksittäisistä lahjan saajista. Siitä koituvat tiedotus- ja logistiikkakustannukset olisivat monissa tapauksissa suuremmat kuin itse lahjan hinta. Lahjojen perille menosta tiedotetaan Suomen World Visionin nettisivuilla ja World Vision -lehdessä. 

6. Millä tavalla voin maksaa eettisen lahjan?

Voit maksaa eettisen lahjan omilla verkkopankkitunnuksillasi kohdassa Maksu. Siirryt automaattisesti Bambora PayForm -nimiseen palveluun ja sinulle tarjotaan valittavaksesi useita verkkopankkeja, joista sinun tulee valita omasi. Valittuasi pankin, maksaminen tapahtuu pankin palvelussa ja sinun omilla pankkitunnuksillasi. Maksutietojen käsittely ja tietojen siirto on suojattu ssl-tekniikalla, joten maksaminen on turvallista. Maksun jälkeen palaat automaattisesti takaisin sivuillemme.