Vammainen lapsi kouluun

Näin lahjasi toimii: Tällä lahjalla vammainen lapsi pakolaisleirillä pääsee kouluun. Kouluihin rakennetaan ramppeja ja esteettömiä vessoja. Lapset saavat käyttöönsä apuvälineitä. Uudet vessat helpottavat myös nuorten tyttöjen koulunkäyntiä kuukautisten aikana. Vessojen yhteyteen rakennetaan käsienpesupisteitä, joten yleinen hygieniataso paranee ja lasten sairastaminen vähenee.

15,00 €
kpl

Lue miten lahja on auttanut Ugandassa

Ugandan Palorinyan pakolaisleirin peruskoulun uudet vessat eivät ole ainoastaan hygieeniset, vaan myös esteettömät. Jokaisen vessan sisäänkäynnillä on ramppi, jolloin vessassa käynti onnistuu myös liikuntarajoitteisilta lapsilta. Heitä varten on myös varattu oma vammaisille oppilaille soveltuvampi vessa, kertoo projektia johtanut World Visionin työntekijä Livingstone Onen.

Standardinmukainen vessojen lukumäärä tulisi olla yksi vessa 45:tä oppilasta kohden, mutta koulussa suhde on ollut 1:100. Koulussa on 3 700 oppilasta, joista suurin osa on pakolaislapsia. Osa oppilaista on kyläyhteisöstä, joka on ollut alueella jo ennen pakolaisten saapumista.

Nyt koululla puhaltavat uudet tuulet. World Vision on juuri saanut rakennettua 20 uutta vessaa: kymmenen vessaa pojille ja kymmenen tytöille. Uusissa vessoissa on metalliset ovet, käsienpesumahdollisuus ja sadevesisäiliöt.

– Nämä uudet vessat ovat riittävät ja erittäin helposti puhdistettavissa, sillä ne ovat sementoidut, eteläsudanilainen opettaja, Geri Benson kertoo. Sateiden aikaan vanhat vessat tulvivat, mikä lisäsi oppilaiden riskiä sairastua koleraan. Uusien vessojen ansiosta näitäkään huolia ei enää sateella ole.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä