Terveystarkastus lapsille

Näin lahjasi toimii: Tällä lahjalla World Visionin kouluttamat vapaaehtoiset terveystyöntekijät tarkastavat lasten terveys- ja rokotustilanteen ja ohjaavat heidät tarvittaessa lähimpään terveyskeskukseen. Tarkastuksissa ja punnituksissa lasten äidit oppivat terveellisen ruokavalion merkityksestä ja saavat neuvoja sairauksien ennaltaehkäisyyn, tunnistamiseen ja hoitoon.

25,00 €
kpl

Lue miten lahja on auttanut Perussa

Kun kylän raittia pitkin lähestyy tuttu nainen sinioranssissa liivissä, pienten lasten vanhemmat Perun Ayacuchossa tietävät odottaa vierailijaa.

Lucian oveen koputetaan. Perheen lapset tunnistavat heti hyväntuulisen tulijan. He tervehtivät World Visionin terveysvapaaehtoista, naista nimeltä Lia Palomino Yupanqui. Hän on tullut katsomaan miten Lucian 1- ja 3- vuotiaat pienokaiset voivat. Naiset kertaavat kuulumiset ja katsovat kun Lucian lapset esittelevät oppimiaan uusia taitoja ja leikkejä.

Lia on yksi Perun World Visionin kouluttamista terveysvapaaehtoisista, joita kyläyhteisöissä kutsutaan myös ”apu-äideiksi”.  He vierailevat viikoittain kodeissa, joissa on alle 3-vuotiaita lapsia. Vapaaehtoiset auttavat perheitä tunnistamaan sairauksia ja neuvovat, kuinka niitä voi hoitaa ja ehkäistä. Lisäksi he kertovat vanhemmille, kuinka tärkeää monipuolinen ja riittävä ravinto on pienten lasten kehitykselle.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä