Terve taapero

Näin lahjasi toimii: Tällä lahjalla huolehditaan alle viisivuotiaista lapsista monella tapaa alkaen turvallisesta synnytyksestä pitkälle lapsuuteen. Lahjalla mahdollistetaan turvallinen synnytys ja lapsen terveydentilan seuranta synnytyksen jälkeen sekä äitien ja pienten lasten terveyspalvelut. Lapselle turvataan monipuolinen ravinto ja puhdas vesi.

30,00 €
kpl

Lue miten lahja on auttanut Intiassa

Latha Wadekar on aivan tuore äiti. Hän makaa uupuneena, mutta hyvinvoivana terveysklinikan sängyssä Ambegaonissa, Intian maaseudulla. Pienessä pyörillä kulkevassa sängyssä uinuu edellisenä yönä syntynyt tyttövauva. ”Synnytys oli nopea ja helppo”, Latha kertoo.Vielä sukupolvi sitten seudun lapset syntyivät pääasiassa kotona. Vauvat ja äidit olivat vaarassa, sillä koulutettua kätilöä tai hoitajaa ei ollut paikalla ja hygieniassa oli puutteita. Nyt äidit saapuvat klinikalle yleensä noin viikkoa ennen laskettua aikaa. Näin varmistetaan se, etteivät vauvat synny kyliin tai matkalle. Äiti ja vauva pääsevät kotiin noin kolmen päivän päästä synnytyksestä. Sitä ennen he saavat hoitajilta neuvoja imetykseen ja lapsi saa tarvittavat rokotukset.

”Täällä on hyvä synnyttää, puhdasta ja turvallista”, Latha sanoo.
World Visionin kouluttamat terveystyöntekijät seuraavat kotikylissään odottavien äitien ja pienten lasten terveyttä. He huolehtivat, että odottavat äidit syövät monipuolisesti ja lepäävät tarpeeksi. He myös neuvovat tautien ehkäisyssä, ravitsemus- ja hygienia-asioissa sekä ohjaavat perheet tarvittaviin rokotuksiin.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä