Puhdasta vettä

Näin lahjasi toimii: Vesiputkiverkosto sekä perheiden lähelle tuodut vesipisteet lyhentävät päivittäisiä vedenhakumatkoja ja tuovat veden kouluille ja terveysasemille. Lahjalla parannetaan etenkin kehitysmaiden lasten ja naisten elämää. Vedenkannosta vapautunutta aikaa jää koulunkäyntiin ja toimeentulon hankkimiseen. 

18,00 €
kpl

Lue miten lahja on auttanut Keniassa

”Kävelimme ennen 12 kilometriä joelle saadaksemme vettä. Samalla kannoimme vauvaa ja kasaa pestäviä vaatteita. Mukana oli myös kotieläimiä, jotka piti juottaa”, muistelee meibekiläinen Elisabeth Kosgei.

Tarina on tuttu monelle maaseudulla asuvalle kenialaisnaiselle; päivän tunnit kuluvat vedenhakuun, eikä jokivesien puhtaudessa ole kehumista. Aikaa työntekoon tai muihin askareisiin jää vähän.

Länsi-Keniassa sijaitsevassa Meibekin laaksossa vedenhakumatkat ovat nykyään historiaa. Suomen World Vision on rakentanut suomalaisten tuella yli 160 kilometriä pitkän vesijohtoverkoston, joka tuo puhtaan veden yli 35 000 asukkaalle.

Vesiputkisto on vähentänyt sairauksia ja parantanut hygieniaa. Samalla se on tuonut aivan toisenlaisia positiivisia muutoksia; naisille on avautunut mahdollisuus ansaita omaa rahaa. Perheenäideillä on nyt aikaa viljellä vihanneksia tai kasvattaa kotieläimiä. Kun päivässä on enemmän tunteja omalle tekemiselle, moni on innostunut yrittämään.
 

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä