Lyömätön lapsuus

Näin lahjasi toimii: Tällä lahjalla tehdään arvokasta lastensuojelutyötä. Vanhempia koulutetaan käyttämään väkivallan sijasta keskusteluja ja hellyyttä kasvatuskeinoina. Lapsille kerrotaan heidän oikeuksistaan ja opetetaan raportoimaan väärinkäytöksistä. Lastenkerhojen ohjaajia koulutetaan antamaan lapsille tukea sekä puuttumaan lasten kaltoinkohteluun.

30,00 €
kpl

Lue miten lahja on auttanut Perussa

Väkivaltaisen sisällissodan runtelemalla alueella väkivalta näkyy kaikkialla: kotona, kouluissa ja kaduilla.

- Lasten paha olo oli alueen vanhemmille yllätys. Lapset itse pyysivät että aloitettaisiin stop väkivallalle -työ, kertoo terveysvapaaehtoinen Marid.

- Yksi tapa toteuttaa tätä työtä on hellyyskasvatus. Ensin hellyyskoulutuksen saivat henkilökunta ja vapaaehtoiset, sillä eihän voi opettaa toisia, jos itse jatkaa lyömistä. Sitten he kouluttavat asukkaita, jotka sitoutuivat viemään tietoa eteenpäin omissa kylissään, sanoo Marid.

Perheille opetetaan, miten rajoja ja rakkautta voi osoittaa ilman väkivaltaa: millainen kosketus rauhoittaa sekä lapsen että aikuisen ja miksi lapsi tarvitsee vanhemmaltaan tukea ja kannustusta. Koulutuksen pääviestinä on: Jätä lapseen rakkauden, älä väkivallan jälkiä.

- Koulutuksen lopuksi vanhemmat allekirjoittavat hellyyssopimuksen, jossa lupaavat olla käyttämättä väkivaltaa lastenkasvatuksessa. Sopimus on ennen kaikkea keino saada yhteisön aikuiset miettimään omaa käytöstään. Myös lapset voivat allekirjoittaa sopimuksen, jossa lupaavat olla lyömättä toisiaan, kertoo Marid.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä