Äitiyspakkaus

Näin lahjasi toimii: Kenialainen äiti saa äitiyspakkauksen, joka sisältää muun muassa synnytyksessä tarvittavia steriilejä välineitä, kantoliinan, moskiittoverkon sekä vauvanvaatteita. Pakkaus kannustaa odottavia äitejä käymään raskausaikana neuvolassa ja synnyttämään kodin sijasta terveysasemalla. Lahjalla autat vähentämään lapsi- ja äitiyskuolleisuutta ja annat vastasyntyneelle tasa-arvoisemman alun elämään.

35,00 €
kpl

Lue miten lahja auttaa Turkanan alueella Keniassa

Vastasyntyneiden kuolleisuus ei ole juuri laskenut Keniassa vuosien 1990-2015 välillä. Alle puolet äideistä pääsee käyttämään terveydenhuoltopalveluja raskausaikana tai synnyttää koulutetun avustajan tukemana. Turkana on Kenian köyhintä seutua ja siellä asuu mm. vaeltavina paimentolaisina elävä turkana-kansa. Lisäksi alueella sijaitsee noin 200 000 asukkaan Kakuman pakolaisleiri. Lapsikuolleisuus on seudulla korkea, ja odottavien äitien hyvinvoinnissa on paljon parannettavaa.

Äitiyspakkaus sisältää juuri näihin oloihin sopivia tuotteita, kuten kantoliinan, moskiittoverkon, harsoja, kestovaippoja, taskulampun sekä synnytyksessä tarvittavia instrumentteja muun muassa napanuoran katkaisemiseksi.

Pakkauksen saamisen ehtona ovat säännölliset raskausajan terveystarkastukset sekä synnytys klinikalla. Perinteisten uskomusten mukaan ainoastaan heikot naiset synnyttävät klinikalla, mutta valistustyöllä tätä uskomusta pyritään muuttamaan. Äitiyspakkauksen tavoite on sama kuin Suomessakin: antaa mahdollisimman monelle lapselle tasa-arvoinen alku elämään.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä