Siirry sisältöön
Kategoriat ArtikkeliKirjoitettu

6 tapaa – näin edistämme kouluruokailua lahjoittajien tuella

Kouluruokaa jaetaan koulun pihalla, lähikuvassa papuja.

Suomen World Vision kampanjoi tänä syksynä kouluruuan puolesta. Tavoitteena on saada kouluruoka kaikille maailman lapsille vuoteen 2030 mennessä.

Tuemme kouluruokailua Suomen World Visionin projekteissa Ugandassa, Keniassa ja Ruandassa sekä osana kansainvälistä World Visionia kymmenissä muissa maissa eri puolilla maailmaa. Mutta miten kouluruokailua käytännössä edistetään? Ohjelmajohtaja Christina Nyback kertoo kuusi esimerkkiä:

  1. Tarjoamme kouluruokaa matalan tulotason maissa, joissa valtio ei pysty sitä vielä järjestämään. Toteutamme laajoja kouluruokaohjelmia yhteistyössä eri kumppaneiden ja maiden hallitusten kanssa. Viime vuonna 1,3 miljoonaa lasta sai kouluruokaa World Visionin tuella mm. Ruandassa, Burundissa, Venezuelassa ja Etelä-Sudanissa.
  2. Tuemme kouluja. Toimitamme tarvikkeita ja varustamme koulukeittiöitä. Autamme rakentamaan koulujen yhteyteen hyötykasvipuutarhoja. Niiden kasvis-, papu- ja hedelmäsadoista saadaan oppilaille päivittäisiä aterioita.
  3. Tuemme lasten vanhempia. Parannamme toimeentuloa ja viljelymenetelmiä, jotta vanhemmat pystyvät osallistumaan lasten kouluruokailun järjestämiseen joko lahjoittamalla rahaa tai satoja.
  4. Lisäämme tietoa ja vaikutamme päättäjiin. Työskentelemme tiiviisti päättäjien, viranomaisten ja vanhempien kanssa: kerromme kouluruuan merkityksestä lasten tulevaisuudelle. Miten kouluruokailu edistää monia kehitystavoitteita ja miten se vaikuttaa positiivisesti terveyteen, oppimistuloksiin, tasa-arvoon ja talouteen.
  5. Rohkaisemme ihmisiä vaatimaan palveluita. Tuemme, neuvomme ja rohkaisemme kyläyhteisöjä vaatimaan viranomaisilta ja päättäjiltä kouluruokaa kotiseudun kouluihin.
  6. Tarjoamme ruokaa päiväkodeissa (Early Childhood Development) sekä katastrofi- ja kriisialueille perustettavissa lapsiystävällisissä tiloissa (Child Friendly Spaces).

Tue kouluruokailua

Kouluruoka ehkäisee lasten nälkää. Ravitseva, monipuolinen ruoka pitää lapset koulussa ja auttaa oppimaan. Tue kouluruokailua ja sijoita lasten tulevaisuuteen eri puolilla maailmaa.

Ei anneta nälän ryöstää lasten tulevaisuutta.

Kuule lisää työstämme ja tuloksistamme – tilaa uutiskirjeemme!

Olen(Pakollinen)

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden